Home > Blog > Világítás tervezése

Világítás tervezése

Ha már a falak állnak , a kültéri nyílászárókat betették, tető van a házon kezdődnek az érdekes dolgok.

A fűtés beszerelése után / van e fali radiátor ? Az mind jó helyre kerül-e ? Pár centi ide oda a szerelés közben nem számít , később sokat is! / jön az elektromos szerelés.

Nyilván van egy alap felszereltség , de minden lakásban mód van és kell is átgondolni a tervezett berendezésnek mindenben megfele-e.

Tehát most jön a bútorok tervezése .

Hálószoba

-Hova kerül az ágy ( ha több lehetséges helye lehet érdemes mind két oldalra ugyan úgy feltenni az elektromos kiállásokat , hogy később ha szükségét érezzük könnyen átrendezhető legyen)

Az ágy mellett olvasó fényre is szükség van vagy csak hangulati fényekre . Fali kar kerül fel , vagy az éjjeli szekrényre kerülnek kis lámpák . A hangulati fények helyének megfelelő kiállások beszereltetése.

Ezen a fotón az ágy fölött a máshol is megjelenő tapéta van az ágy faanyagával bekeretezve , led szalaggal megvilágítva. A másik fotó olyan tapétával egyező színű keretezett tükröt mutat amin belül elhelyezett ledek fényétől lesz különleges a hatás .

Érdemes átgondolni, hogy:

-lesz –e TV valaha a szobában ( számítógép asztalt ha csak egy mód van rá nem érdemes a hálószobába tenni )

– lesz e smink asztal – világítás kell a tükör fölött

-a gardrob szekrényben lesz e világítás ( világító válfa rúd, toló ajtó nyitására felvillanó világítás , a tetején elhelyezett szpotok amelyek a szekrénybe világítanak)

A fotót a falköz teljes méreteit betöltő szekrény beszerelését követően készítettem, kicsit életlenre sikeredett, de jól látszik a mindkét oldalán végig futó világítás amely az ajtó nyitásra kapcsolódik fel.

Konyha és nappali

A nappali fő világításához jönnek az étkező fő világításai és a látványelemek fényei .

Kiemelt fal felület, fal fülkék megvilágítással, plafonban rejtett világítása, karnist is rejtő stukkó és a világítás, néhány a lehetőségek közül.

Csak néhány példa kiragadva azokból a lakásokból ahova a közre működésemmel készültek a a világítás kialakításai miközben a bútorokat terveztük.A konyha elektromos kiállásainak kialakítása már igazán a konkrét bútor megtervezését igénylik !

Ha olyan lakásba hívnak ahol már készen van , a bútort a meglévő kiállásokhoz is igazítjuk , mégis sokszor dugaljat át kell tenni ,kiderül, hogy kevés a dugalj , még be kell építeni , a bútor világításnak megfelelő kapcsoló t és kiállást ki kell építeni .

A konyha anyagán , színein még lehet gondolkodni – de az elrendezést ekkor már konkrétan érdemes megtervezni .

Share
Balogh Erika
Lakberendezéssel , bútor tervezéssel foglalkozom 15 éve. Jó konyha bútor gyártáshoz szükséges speciális tudást hosszú évek tapasztalatával szereztem meg . Nagyon szeretem az igazán egyedi bútorok tervezésével járó szakmai kihívást is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*